+387 30 806 222 office@etvmedia.info

Marketing

Kako bi strategija za digitalni marketing bila što uspješnija, potrebno je postaviti ciljeve, upoznati publiku, razumjeti vlastiti brand, obratiti pažnju na konkurenciju, odrediti kanale digitalnog marketinga i pripremiti se za mjerenje rezultata.

„Proizvodi su proizvedeni u tvornicama, ali brendovi se stvaraju u mislima.“ – Walter Landor

Brendovi su nematerijalna imovina – logotipi, dizajni, simboli – koji žive u glavama interesnih grupa. Oni stvaraju ekonomsku vrijednost pojačavanjem novčanih tokova, prihoda ili smanjenjem troškova. Brendiranje je zapravo davanje snage brenda određenim proizvodima i uslugama i zasniva se na stvaranju razlika. Brend proizvodu omogućava postizanje veće cijene, vrijednost brenda predstavlja obećanje i pružanje doživljaja, osigurava prihode u budućnosti i to je konkretna intelektualna svojina. Ovaj konceptualni model je veoma bitan za marketing u ovom vremeu rastućih digitalnih medija. Brend mora imati jasno i sklado postojanje marke-pozicioniranje-diferencijaciju-integritet.

Kako bi započeli kampanju, trgovci moraju razumjeti tko im je klijent i gdje ih mogu kontaktirati te predvidjeti koje će radnje klijent sljedeće poduzeti. Klijenti markama pristupaju putem višekanalnog objektiva. Kako bi učinkovito dosegli klijenta, trgovci bi trebali povezati digitalne marketinške kampanje na svim kanalima. Digitalne marketinške kampanje mogu biti jeftinije od ostalih marketinških kampanja i mogu se baviti ponašanjem klijenata u stvarnom vremenu. Tvrtke mogu koristiti digitalnu kampanju za različite namjene, od podizanja svijesti o robnoj marki do obavještavanja vjernih klijenata o novom proizvodu.

Prvi korak je steći uvid u klijenta i razumjeti tko je on.

Marketinški stručnjaci moraju shvatiti koji klijenti već aktivno sudjeluju s robnom markom - tko otvara e -poštu, klika po oglasima ili posjećuje web stranicu.

Drugi korak je poduzimanje radnji na temelju uvida potrošača. Razumijevajući prethodno ponašanje, trgovci mogu predvidjeti što će potrošači sljedeće učiniti i personalizirati buduće marketinške napore. Na temelju prošlog ponašanja klijenta, trgovac bi mogao odlučiti poslati e -poruku s kodom za popust, dati ponudu za povećanje prodaje ili prikazati prikazni oglas s novim proizvodom koji bi se mogao svidjeti klijentu. Ako tvrtka može razumjeti svoju ciljanu publiku i predvidjeti što će sljedeće učiniti, moći će pružiti uvjerljiva iskustva. Stvaranje personaliziranog iskustva svodi se na sadržaj.

Za neke marketinške stručnjake kampanja digitalnog marketinga može se odnositi na strategiju usmjerenu na određene kanale, poput pretraživanja ili prikaza. Općenito, međutim, najuspješnije internetske marketinške kampanje pokrivaju sve različite kanale s kojima bi klijent mogao stupiti u kontakt, jer većina potrošača komunicira s robnom markom putem više od jednog kanala ili dodirne točke. Ako tvrtka želi dodati kanale u sadržajnu marketinšku kampanju, može upotrijebiti informacije koje ima za istraživanje drugih kanala kojima bi mogla doći do potrošača. Ciljevi kampanje trebaju se uskladiti s općim ciljevima tvrtke. Svaka industrija i svaka marka u industriji će imati ciljeve prema kojima žele raditi, a uspješna i učinkovita kampanja digitalnog marketinga to će omogućiti.

O nama

Pružamo usluge vođenja društvenih mreža, osmišljavanje i kreiranje sadržaja za web-stranice zajedno s atraktivnim online kampanjama, pisanjem i ažuriranjem tekstova i brendiranjem...

Saznajte više o nama

Kontakt
  • ETV Media d.o.o.
  • Obala bb, 71260 Kreševo
  • office@etvmedia.info
  • +387 30 806 222
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.